top of page

Andullatie

Andullatie-therapie is een alternatieve geneeswijze waarbij mechanische trillingen in combinatie met rood en infrarood licht gebruikt worden om lichaamscellen te stimuleren en zo te komen tot pijnverlichting en ontspanning.

 • ​Wat is Andullatie?

Andullatie of andullatie-therapie is een alternatieve geneeswijze waarbij mechanische trillingen in combinatie met rood en infrarood licht gebruikt worden om lichaamscellen te stimuleren en zo te komen tot pijnverlichting en ontspanning. Het essentiële instrument is een andullatie-matras.
 

 • Voor wie is het ?

​Voor iedereen! Personen die last hebben van een chronische aandoening, met bijbehorende chronische pijnklachten. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld chronische rugpijn.

 

 • Wat is andullatie-therapie ?

​Behandeling door middel van andullatie wordt toegepast met behulp van een speciaal matras, een soort massagematras. Het is een behandeling die volledig pijnloos is en non-invasief is. Dit laatste wil zeggen dat het geen ingreep door middel van injecties of een operatie is. Deze massagetherapie kan helpen bij heel veel klachten die chronisch van aard zijn. In basis is de behandeling heel erg eenvoudig: gedurende de behandeling, welke ongeveer 30 minuten kan duren, wordt het lichaam blootgesteld aan mechanische vibraties en infrarode warmte. De mechanische vibraties worden door het lichaam omgezet naar biologische resonanties in het lichaam.
 

 • De infrarode straling van het Andullatie-matras

​Om de werking van Infrarood warmte op het lichaam te kunnen begrijpen, eerst even een kleine biologieles: In onze lichaamscellen zitten zogenaamde organellen die op een krachtige manier energie produceren om de betreffende cel optimaal te kunnen laten functioneren. De medische naam voor deze organellen: mitochondriën.
Op het moment dat deze mitochondriën niet efficiënt hun werk kunnen doen, worden er zuurstofmoleculen aangemaakt die niet alleen het eiwit in de cel kunnen aantasten, maar ook in staat zijn om het DNA te wijzigen. Over het algemeen wordt aangenomen dat dit proces verantwoordelijk is voor heel veel chronische aandoeningen.​

 • Toepassingen van andullatie

​Aangezien veel lichaamsfuncties afhankelijk zijn van de eerder genoemde biologische resonanties, is deze therapie erg veelzijdig inzetbaar.

 • Andullatie-therapie en sport

​In de sport komen regelmatig spierblessures voor. Ook de verzuring van spieren en gespannen spieren zijn in de sport aan de orde van de dag. De mechanisch opgewekte trillingen van de andullatie-therapie kan dit soort blessures voorkomen, en daarnaast het herstel van de spieren bevorderen.
Andullatietherapie en neurologische aandoeningen
Veel neurologische aandoeningen zoals de ziekte van Parkinson kunnen positief beïnvloed worden door de andullatie-therapie. Door de trillingen worden de bijvoorbeeld de receptoren in de huid gevoeliger gemaakt, waardoor informatie over lopen en evenwicht beter de hersenen bereiken.

 • Andullatietherapie en de productie van hormonen

​Dit effect van andullatietherapie op het lichaam is erg bijzonder. Door de trillingen wordt de productie van testosteron en groeihormoon in het lichaam gestimuleerd. De effecten verdwijnen wel nadat de stimulatie is opgehouden, maar zal toch nog wel enige tijd aanhouden.
Testosteron wordt heel sterk in verband gebracht met de productie van beencellen en heeft dus effect op de dichtheid en de sterkte van de botten.

 

 • Andullatie-therapie en de bloedcirculatie

​Door de trillingen zal de circulatie van het bloed efficiënter verlopen. De bloedvoorziening voor de spieren wordt bijvoorbeeld veel beter, en de spieren zullen minder snel verzuren.

 • Andullatie-therapie en de spieren

​Door de trillingen zullen de spieren in kracht en in massa toenemen. Natuurlijk is het nooit een vervanging van bewegen en sporten, maar het kan een belangrijk hulpmiddel zijn voor ouderen om weer wat spierkracht terug te krijgen om zolang mogelijk mobiel te blijven en de levenskwaliteit zo lang mogelijk op een aanvaardbaar niveau te houden.

 • Andullatietherapie en de gewrichten

​Met name voor ouderen geldt heel vaak het advies: In beweging blijven, want als je je gewrichten niet meer gebruikt, zullen ze veel sneller achteruitgaan. Uiteindelijk wordt bepaalde functionaliteit helemaal verloren. Door de trillingen blijven de gewrichten in beweging en zullen ze veel minder snel achteruitgaan. Hierdoor blijven de ouderen mobieler, zonder heel erg veel te trainen.

 • Andullatietherapie en osteoporose

​Deze therapie heeft ook een heel positief effect op osteoporose. Uiteraard zal het niet genezen, maar helpt wel bij het dragelijk maken van de pijn.

 • Andullatietherapie en chronische (lage) rugpijnen

Voor ruim 80% van de patiënten met chronische lage rugpijn kunnen geholpen worden met andullatie-therapie. Nogmaals, de klachten zullen niet verholpen worden, maar de pijn wordt veel draaglijker, waardoor je weer beter kunt bewegen. En door meer te bewegen geeft een zeer positief effect op de rugpijn zelf.

Bain de Bonheur gelooft in andullatie!

Andullatietherapie is beslist géén wondermiddel, dat mag duidelijk zijn.

Maar het is wel heel erg veelbelovend met een breed toepassingsgebied.

 • Prijzen:
   

  • Losse beurt: 18 euro

  • 10 beurten + 1 gratis: 180 euro 

Er kan momenteel niets worden gereserveerd
bottom of page